Rupsa, popularly known on Instagram as Her_ Library is a well known bookstagrammer on the picture sharing app. She has posted over Fifty beautiful pictures of the books she reads. Her_ Library has over a thousand followers and she is steadily climbing her way to the top! READ HER INTERVIEW BELOW:

TABLE OF CONTENT! show

PIN MEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Being a bookstagrammer with Her_ Library.

QUESTION #1: When and how do you start your day? What do you do to prepare yourself for a day of work and your morning routine?

Ans) usually (before quarantine) my day used to start at 6:30 am in the morning & as an engineering student I study a while then at 9, I went for the college.

Unlike others I do workout at evening instead of morning so apart from having tea (which is my good morning charm) I don’t do much in the morning. I just wake up, study, bathe & then went out for college.

ALSO READ: THREE DARK CROWNS (BOOK REVIEW)

QUESTION #2: What do the day-to-day responsibilities look like to you, would you consider yourself strict or disciplined when it comes to do your duties?

Ans) I don’t think of myself as strict or disciplined; perhaps because I still don’t have much of a responsibilities. Growing up in the Indian society, even after our adulthood our parents still guides us to create a perfect future. I’m no different from this. So my only responsibilities are to achieve my goals in the life so along with mine I can provide a beautiful future for my parents.

QUESTION #3: How often or how long do you spend in a day preparing for your work and how does it fit into your schedule?

Ans) As I mentioned before I’m a student so it is an advantage of being a student that you don’t need to prepare much. Besides I loathe the idea of preparing, it feels like daydreaming for me. I’m a more realistic person who just do the works that needed to be done instead of preparing.

QUESTION #4: What is your favorite part about being a blogger? Will you continue to pursue this career in the near future or you have other plans?

Ans) the favourite part of being a blogger is that I get to share my thoughts with all the people around the world & its very thrilling.

Normally my basic plan for my future is to be a successful food technologist & I am passionate about it so being a blogger is like my part-time job but who knows what future might hold for us.

QUESTION #5: How did you discover your passion for blogging and how long have you been doing it? What benefits have you derived from it?

Ans) my passion for blogging is directly proportional to the my love for books. I’m basically a book blogger. I’ve always loved books (since I was 5) & love the book talks or conversation regarding a bookish theory. Initially, I wasn’t confident at all to start a blog or a bookstagram. It just happened one day when I took a sick leave from college & suddenly created a bookstagram account. I’ve been doing this for 4 months only!

The benefits are literally endless. It enhances your knowledge, your view, your mind, personality & many things.

Being a bookstagrammer with Her_ Library.

CHECK ME OUT: WHY WE ALL LOVE HARRY POTTER!

QUESTION #6: Who is your favorite blogger and what have you learned from him or her.

Ans) I don’t have a particular favourite blogger.

QUESTION #7: If you had only one chance to play a character in a movie, who will it be?

Ans) I would choose to play Elizabeth Bennet from Pride & Prejudice because it is my dream to meet Mr. Darcy in person!

QUESTION #8: What does your blogging process look like.

Ans) I usually try to write about my feelings instead of what people might want to hear. I always try to be honest to my audiences. I know that bitter truth hurts but still I believe in being honest. While I write about a book, I try to pour my feelings in it & sometimes it comes out as me being judgemental on a particular scene or character or plot but still I write what I feel.

QUESTION #9: What was the worst mistake you made in your journey and how will aspiring bloggers prevent the same from happening to them?

Ans) haha! Well I’m also new in this blogging community but still if I have give some advice then I’ll say – never write what people want to hear. Always express what you really feel or experiences. At the end of the day, people believe in realistic thoughts, not idealistic thoughts.

QUESTION #10: What do you look for most when you blog ?

Ans) I look for quotes mainly. Quotes that could help the person to understand the circumstance of the situation. So whenever I write blog, I try to put quotes & explain it so that everyone could grab the situation.

QUESTION #11: Are you happy about where you are as a blogger? Do you sometimes want more attention or less?

Being a bookstagrammer with Her_ Library.

Ans) I’m not sure if I want to pursue my career as a full time blogger so I’m happy right now as I’m.  

We all love attentions. Don’t we? Because it’s the basic human nature & none can deny it so yes I love attentions though I do prefer real attentions like everyone else.

READ ME: TOP TEN WATTPAD BOOKS TO READ THIS JULY!

 QUESTION #12: What was the most exciting and exasperating moment for you in your journey and how have you coped with disappointment?

Ans) Till now (as my journey just started so it’s short) I’ve never faced something like this yet.

QUESTION #13: How do you manage your social life so it doesn’t get in the way of your personal life?

Ans) I’m a very private person but yes I’m also an extrovert (that’s what my counselling always says). I set some limits to myself so that I never cross them in social life. This helps me to separate my social life with personal life.

QUESTION #14: What are some misconceptions people have about being a blogger?

Ans) I believe that biggest misconception is that many doesn’t understand the meaning of being a blogger. There are many who does blogging unknowingly but they are afraid to come out as a blogger because of the confidence.

 QUESTION #15: Do you ever consider luck, your gender, ethnicity or race as a helping factor in your success?

Ans) I only believe that luck is a factor to always taken into consideration. Of course hard works are very much necessary but there is always a tiny bit of luck is necessary to succeed. I’m not a very successful yet; just an amateur,  who is still trying to learn a lot.  That is what I believe myself to be. But yes, I’m happy where I’m standing right now.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Support this great book photographer by following and liking her books pictures on Instagram! Check out here posts and views on her Twitter and Pinterest. Visit her Blog as well!

PIN MEEE!!!!!!!!

Being a bookstagrammer with Her_ Library.
Translate to your language »
%d bloggers like this: