MavelineBelle is a popular wattpad author known for her very interesting books like HOT COFEE and MOLTEN CHOCOLATE. she has published EIGHT works on the wattpad platform with some having millions of reads.

READ HER INTERVIEW BELOW:

QUESTION #1:When and how do you start your day? What do you do to prepare yourself for a day of work and your morning routine?

Ans= To start my day, I make my bed and usually drink a cup of coffee while listening to my RNB playlist. Afterwards, I take a shower and get dress for work or an outing for that day.  

QUESTION #2: What do the day-to-day responsibilities look like to you, would you consider yourself strict or disciplined when it comes to do your duties?

Ans= I would consider myself strict only when I have to be. I’m more on the disciplined side of things. 

ALSO CHECKOUT: COUNTRIES WITH THE LEAST LIBRARIES.

QUESTION #3:How often or how long do you spend in a day preparing for your work and how does it fit into your schedule? 

Ans= Preparing for my work usually takes an hour and a half to two hours. It fits perfectly okay because I do so at mornings and I’m a morning person.  

QUESTION #4: What is your favorite part about being a writer? Will you continue to pursue this career in the near future or you have other plans?

Ans= My favorite part of being a writer is that I feel like I’m escaping into a world where anything is possible. I’ll definitely be pursuing this because it’s my craft and my hobby. 

QUESTION #5: How did you discover your passion for writing and how long have you been doing it? What benefits have you derived from it?

Ans= I really think that writing is my talent. I’ve been writing since I was a kid. Won prizes for best compositions, poems short stories and essays. After discovering wattpad and hitting a million readers, I was also asked to join another platform by the name of Inkitt where I receive royalties for every person who reads my chapters. I think it’s fair. 

QUESTION #6: Who is your favorite author and what have you learned from him or her.

Ans= My favorite author is Cherlyn Michaels. She taught me that no matter what other careers one may have in life, it’s not wise to abandon the things you love doing as well. 

QUESTION #7: What book of yours would you recommend to a person who hasn’t heard of you before?

Ans= I would recommend Molten Chocolate. It’s a favorite for my readers and I’m proud of writing such a novel. 

QUESTION #8: What is your favourite hobby aside writing?

Ans= I don’t have just one. Going to the beach, playing with my dog, looking at animation films and creating books in my head. 

QUESTION #9: What does your writing process look like and what goes into your physical and mental preparations when you are developing a concept for a book?

Ans= It would look like an organized notebook with names, dates, labels and a family tree. This helps me to keep track of my characters’ birthdays, spouses, offsprings, family members and even events attended. Mentally, I would vision the book I want to create, the characters and the direction I want to book to go through. I would then start plotting and writing the most sailing points I would want in each chapters. 

QUESTION #10: What was the worst mistake you made in your journey and how will aspiring writers prevent the same from happening to them?

Ans= The worst mistake I made was lashing out at harsh criticism by readers towards my novels. I grew up from that and I would love to encourage writers and aspiring writers that criticism comes with the package. Whether it’s mean or constructive, we just have to accept it, learn from it and deliver better. 

QUESTION #11: What do you look for most in a plot and how do you achieve the results you want? What do you consider the most important part of a story?

Ans= I believe I can speak for my readers with this answer. The part they look forward to the most is the climax of the novel. To them, it’s where the book gets interesting with the drama and twists. It’s where they look forward to more and more. I achieved this by doing the unexpected. Something my readers didn’t see coming. 

QUESTION #12: Are you happy about where you are as a writer? Do you sometimes want more attention or less?

Ans= I’m happy where I am right now. I still have a lot to learn and lots of room for improvement. The attention is perfect at my level of writing. 

QUESTION #13: What was the most exciting and exasperating moment for you in your journey and how have you coped with disappointment?

Ans= The most exciting moment for me would be getting recognized by other platforms. It tells that my writing is being noticed and I have what it takes to go places. 

My disappointment would be that some of those platforms would want me to remove my books from wattpad and Inkitt so that it would only be available to their platform. I’ve turned down lots of opportunities, including money because I wouldn’t be deleting my books on the platforms I first started on. It’s ridiculous to me. 

ALSO CHECKOUT: TOP TWENTY FUNNIEST HARRY POTTER MEMES IN JUNE.

QUESTION #14: What does success look like to you in this position? What new projects are you working on and when should we be expecting them?

Ans= Presently, I’m working on the last book of The Hollen Series. My readers can expect it by Fall. 

QUESTION#15: What do you see as the most challenging aspect of this job and how do you overcome them?

Ans= The most challenging aspect would be hitting a writer’s block. It can be very frustrating and difficult and in order to overcome such, a writer would have to reread, readjust and vision the path they wish to pursue. That’s why plotting is very important. I never start a book if I can’t plot the entire thing. 

QUESTION #16: When how did you master the courage to share your skill with the rest of the world and what were the first reactions you received? How do you face the negativity and hate?

Ans= I love this question because when I first started, I was the only one reading my stories. I even unpublished a few because I wasn’t getting any attention. But I didn’t give up. I looked at writers like SweetDreamer and I was amazed by her audience and I wanted that. I kept writing and eventually, readers came. And when I finished my first novel (Hot Coffee) and I started Molten Chocolate, I was shocked by the audience I attracted. I don’t pay attention to the negativity and the hate. For every negative comment I receive, I get ten positive ones and those are the ones worthy of my attention. 

QUESTION #17:

Rank the various characters in your book:

I. The most annoying and most likely to get killed by you. 

Ans= 

Sharon Constatine (Hot Coffee) 

Aria Goode (Molten Chocolate) Bradley Pittsburgh (Molten Chocolate) 

Jessica Hills(Molten Chocolate) 

 Madison (Cookies and Cream) 

Maria (Cookies and Cream) 

Anton Mc Calister (Cookies and Cream) 

Hunter Sax (Freak Shake) 

Brooke Diamond (Freak Shake)

II. the one you might have a relationship with, that is if they were real.

Ans= 

Evan Hollen (Molten Chocolate) 

Ethan Hollen (Hot Coffee) 

Christian (Little Brown Benefits) 

Jevan Hollen (Freak Shake) 

III. The most adventurous or badass.

Ans= 

EJ Hollen (Cookies and Cream) 

Emma Cole Hollen (Hot Coffee) 

Jasmine Blackman Hollen (Molten Chocolate) 

Zenia Blackman Hollen (Cookies and Cream) 

Jevan Hollen (Freak Shake) 

ALSO CHECKOUT: HOW TO GET YOUR BOOK IN SHOPS AND LIBRARIES.

QUESTION #18: Rank your stories:

I. The one you enjoyed writing.

Ans= Molten Chocolate & Freak Shake 

II. The one most likely to get an award.

Ans= Molten Chocolate 

III. The story you’ll give up if your life depended on it.

Ans= Maid Of Seduction. 

QUESTION #19: What promotional method or practices did you use to promote your book? Which ones did you find the most useful? How did you get so many people interested in your work?

Ans= I’ve never actually used a method of promotion. I use my kindness to my readers, engage in conversations and use a different approach of offering lucky readers opportunities to be fictional characters in my books. It’s my way of giving back because if it wasn’t for them, I would still be the only one reading my books. Also, I listen to them. I take pointers and even ideas for them, example,  *baby names*, and I give them the credit for it. 

QUESTION #20: Do you ever consider luck, your gender, ethnicity or race as a helping factor in your success?

Ans= No I don’t. I believe in hard, unique work. Not luck. And usually, readers would faster click on a book than your profile so I don’t believe my race or gender was a main factor (I’m not denying it wasn’t). I believe your novels speaks louder than anything else and that’s what going to capture a Reader’s attention.   

Bonus Question:

I. What is your most favourite thing about writing Freak Shake?

Ans= While it’s currently not completed as yet, my favorite thing about Freak Shake is the way it seems so realistic, like having a strict African parent and a rich boyfriend who wants to jump over that obstacle. The bullies in high school, the popular kids and not so popular kids. And adjusting to adulthood and life.  

II. If you were to wear one hairstyle for a lifetime what would it be?

Ans= A high puff. Lol. 

III. What do you love most about your country?

Ans= My country is an island called Grenada. Located in the Caribbean. What I love is the Sunny days, the sandy beaches, the friendliness of my people. We are one. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

This interview has come to an end, to support this amazing author, do not forget to follow her on Facebook, Wattpad. Checkout her various stories on Inkitt or Wattpad for free.

Translate to your language »
%d bloggers like this: